Villager Fuse™ - istraživanje i razvoj

Kao vodeća kompanija na tržištu alata i mašina, imamo nebrojano mnogo projekata koji za cilj imaju praćenje trendova tržišta i želja korisnika u skladu sa specifičnim potrebama.

Razvoj kompanije, kao što i samo ime govori, pruža ekspertizu u području tehničkog unapređenja i razvoja proizvoda, proizvodnog procesa i pakovanja. Tim se fokusira na projekte visokog uticaja u području strateškog razvoja unutar industrije,
kompetitivne analize kao i procene projekata od šireg društvenog značaja.

Kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja i razvoja, Villager nudi tržištu novu generaciju akumulatorksog programa FUSE™. Nova linija proizvoda je opremljena naprednim PC boardom, koji pruža visok nivo zaštite i sigurnosti baterije i samog uređaja. Indikator problema koji je sastavni deo PCB-a štiti uređaj od: prekomernog punjenja i pražnjenja, zagrevanja i oscilacija napona.

  • Zaštita od prekomernog punjenja

Kada baterija dostigne pun kapacitet napunjenosti, punjač se automatski isključuje - štiteći tako unutrašnje komponente baterije od oštećenja. Zaštita od prekomernog pražnjenja Kada baterija dostigne kritičan nivo ispražnjenosti (10%) indikator ispražnjenosti automatski gasi sve potrošače kako bi se sprečilo moguće javljanje “memorijskog efekta” i time skratio radni vek baterije.

  • Zaštita od prekomernog zagrevanja

Baterija poseduje unutrašnji termistorski isključni senzor, koji prekida ciklus punjenja ili rada ukoliko se baterija prekomerno zagreje. Do pregrevanja najčešće dolazi ukoliko dođe do kvara na punjaču ili prekomernog rada u zahtevnim uslovima. Do 30 minuta vremena hladjenja je potrebno u zavisnosti od okolne temperature i vrste rada koji se obavlja.

  • Naponska zaštita

U slučaju da zaštita od prekomernog punjenja zakaže i dođe do prepunjavanja baterije i promene udarne snage, baterija će privremeno zaustaviti rad kako bi se sačuvale unutrašnje komponente. Baterija će se, nakon par sekundi, vratiti na normalan režim rada kada se udarna snaga baterije vrati na normalan bezbedan nivo.

  • Zaštita od kratkog spoja

Ukoliko dodje do kratkog spoja baterijskog kompleta, štitnik od kratkog spoja će odmah zaustaviti baterijski komplet. Ovo će obezbediti da nijedna druga unutrašnja komponenta baterije ili uredjaja – ne bude oštećena.

Kompletnu ponudu Villager Fuse akumulatoskog alata mozete pogledati na link