O Villager®-u

Osnovan 2005, Villager je prerastao u jedan od vodećih brendova baštenskih i električnih alata na Balkanu. Naš trud je i dalje usmeren ka tome da postanemo jedan od lidera u jugoistočnoj Evropi. Oficijalno sedište Villager-a nalazi se u Sloveniji (EU). Villager je inicijalno osnovan u Srbiji. Kombinacije atraktivnog dizajna, inovacije, materijala, visokih standarda kvaliteta i društvene odgovornosti zajedno sa preciznim planiranjem i kompetitivnim cenama su naša glavna dostignuća i prednosti koje nas razlikuju od konkurencije.

Naša misija – Ostvarivanje najbolje “vrednosti za novac”, baštenskog i električnog alata za široku upotrebu.

Naša vizija – U narednih nekoliko godina Vil­lager nastoji da postane jedan od lidera u istočnoj Evropi, kao i prvi izbor hobista, zanatlija i farmera. Tamo gde su kvalitet i cena prednost, tamo ćete nas pronaći. Cilj nam je da ljudima olakšamo život i učinimo ga bogatijim nudeći im kvalitetne proizvode koji su lako dostupni.

 

Villager®- činjenice i brojke

Zaposleni: 

 • ukupno 105 zaposlenih

 • ​53 pozicioniranih u sedištu u Srbiji

Proizvodi: više od 200 vrsta proizvoda

Prodaja: Više od 1.320.000 mašina je prodato do 2017., ne uključujući ručne alatke i dodatke.

 

Istorija Villager®-a

             2005 - Villager je osnovan

             2007 – Villager započinje novu kategoriju električnog alata- Power Tools

             2010 – Početak prodaje na EU tržištu

             2011 – Villager započinje novu liniju proizvoda - Villager Black Edition

             2014 – Otvara se nova kompanija u Sloveniji

             2015 – Započinje OEM (Original equipment manufacturer) proces proizvodnje

             2016 – Villager store™

             2017 – Villager challenge™

             2018 – Villager uvodi novu liniju akumulatorskih proizvoda FUSE™
                       – Villager uvodi novi načelni redizajn proizvoda

 

Villager® portfolio

Svaki proizvod koji kreiramo nastaje iz naše ideje da učinimo dom boljim mestom. Villager proizvod je izrađen tako da radi iznova i iznova, kako bi naše mušterije mogle da neguju svoje bašte na najbolji mogući način.

 

Četiri grupe proizvoda:

 Fuse™

 Garden tools

 Power tools

 Ručni alati

 

Naše vrednosti

 • Usmerenost na klijente

 • Usmerenost na rezultate

 • Preuzimanje rizika

 • Sjajno mesto za rad

 • Kvalitet

 • Disciplina

 

Strategija

 • Profitabilnost i održivi razvoj

 • Unapređivanje naše pozicije na postojećem tržištu

 • Proširenje na nova tržišta

 

Strategija robne marke

 • Pokriva ceo segment u okviru kategorije proizvoda

 • Fokusira se na kategorije proizvoda sa visokim prometom

 • Odličan odnos vrednosti i novca

 

I &R (Istraživanje i razvoj)

Istraživanje i razvoj predstavlja glavnu konkurentnu prednost koja je pretvorila Villager u jedan od vodećih brendova baštenskih i električnih alata u Evropi. U kontinuitetu smo posvećeni razvoju i inovaciji i investiramo u istraživanje i razvoj na visokom nivou. Implementiramo najefikasnije strategije za razvoj novih proizvoda (testiranje i dizajn proizvoda – izrađivanje prototipa – kontrola kvaliteta i testiranje proizvodnje pilot prototipa – finalna kontrola kvaliteta i testiranje), što nam omogućava da postignemo fleksibilno konstruisanje i razvijanje delova.

 

Dizajn i konstrukcija

Analiza zahteva tržišta nam je omogućila bolji uvid u tipove i karakteristike proizvoda koje naši klijenti potražuju, a naš dizajn tim pokušava da te iste zahteve ispuni. Koristimo najmoderniji softver za konstruisanje koji nam omogućava da parametrično vršimo izmene na proizvodu ili na delovima proizvoda, kao i da ispratimo efekte tih promena u isto vreme.  Osim konstruisanja uz pomoć najmodernijih softverskih alatki, merimo i analiziramo naponske sile unutar delova i okvira kako bi uklonili sve moguće nedostatke i tržištu ponudili isključivo proizvode vrhunskog kvaliteta.

 

Proizvodnja i kontrola kvaliteta

Dostigli smo visok nivo kvaliteta proizvodnje koja je zdrava i ekološka. Detaljno analiziramo delove i profile mašina i na taj način osiguravamo kvalitet proizvoda i minimiziramo ili na vreme uklonimo sve potencijalne nedostatke. Proizvodimo mašine i alate koji poštuju sva primenljiva pravila, propise i standarde, uz pomoć stroge kontrole kvaliteta. Više od milion zadovoljnih klijenata su čvrst dokaz da dizajn i proizvodnja naših proizvoda garantuju apsolutnu pouzdanost i dugotrajnost.

 

Villager® proizvodi

Villager proizvodi su dizajnirani, testirani, i odabrani tako da zadovoljavaju evropske EC direktive i standarde. Naše proizvode karakteriše visok kvalitet, moderan dizajn, pouzdanost, inovativnost, bezbednost i priuštivost. Izbor Villager proizvoda uključuje pažljivo odabrane baštenske i alate za pokućstvo, testirane u stvarnim uslovima koji zadovoljavaju najviše standarde pouzdanosti. Takođe nudimo adekvatnu dodatnu opremu za bezbednu upotrebu istih. Kompletno iskustvo Villager brenda uključuje usluge nakon kupovine; rezervne delove; tehničku podršku i servisiranje. Mi u Villager kompaniji brinemo o našim klijentima i njihovim globalnim, regionalnim ili lokalnim zahtevima. Gde god da se Vi nalazite, nalazi se i Villager kancelarija u Vašoj blizini koja Vam može pružiti specijalizovano konsultovanje.

 

Rezervni delovi

Naši originalni rezervni delovi se razvijaju uporedo sa Villager mašinama, što znači da zadovoljavaju iste kriterijume i da su testirani na isti način kao i delovi koji se koriste u proizvodnji. Na ovaj način su osigurani tolerancija i marginalne performanse karakteristika koje bi trebalo da budu zadovoljene, kao i kompatibilnost mašina i rezervnih delova. Rezervni delovi su dostupni i nakon što se proizvodnja određene mašine obustavi, tako da lako možete da nastavite da koristite istu mašinu godinama. Efikasna globalna mreža sa snažnim logističkim sistemom obezbeđuje brzu i sigurnu isporuku u region, u roku od 24h nakon plasiranja porudžbine. Servisni delovi mogu biti deo Servisnog ugovora ili mogu biti naručeni direktno iz našeg servisnog centra.

 

Servisna mreža

Kvalitet proizvoda se određuje u skladu sa brojem različitih parametara. Jedan od istih je mogućnost servisiranja proizvoda tokom i nakon garantnog perioda, kao i mogućnost nabavke originalnih rezervnih delova. Ovlašćeni servisni dobavljači imaju iskustvo i znanje neophodno za efikasno rešavanje širokog spektra problema. Villager servisna mreža se konstantno širi i unapređuje sa ciljem da zadovolji naše mušterije. Villager servisni dobavljači vrše popravke Vaših mašina i nabavku rezervnih delova, tako da imate sve na jednom mestu.

 

Villager® i globalna tržišta

Villager sprovodi personalizovani marketing i aktivnosti vezane za pristup tržištu, kao i niz programa i aktivnosti širom sveta, krojenih po svakom pojedinačnom ključnom tržištu i distributerskom kanalu.

Nastavljamo da upotrebljavamo naše ključne prednosti u korist inovacije, tehnologije i regulatornog iskustva, dok u isto vreme postižemo međusobnu sinergiju između proizvodnje, istraživanja i prodaje.

Naše proizvode prodaju veletrgovci, distributeri, prodajni lanci, specijalizovane prodavnice.

 

Villager® International

Naši internacionalni distributeri dostavljaju proizvode trgovcima. Efikasno sarađuju sa nama, razumeju naše strateške ciljeve i kulturu naše kompaije i održavaju bliske poslovne odnose sa svojim lokalnim kontaktima. Naši timovi rade neumorno na identifikovanju najboljih proizvoda za naše klijente. Oni realizuju svoje aktivnosti na tržištu putem Villager-ovog koncepta trgovine. Poverenje unutar njihove trgovinske mreže je zagarantovano zajedničkim partnerstvom, posvećenošću izvanrednoj usluzi i brigom o svakom pojedinačnom klijentu.Trgovci su obrazovani eksperti u svojim poljima koji najbolje razumeju zahteve i potrebe za određenom mašinom i samim tim pronalaze najbolje rešenje za Vas. Na taj način Vam pružamo, između ostalog, dodatnu kontrolu nad plasmanom proizvoda, odličnu izloženost robe i profesionalne usluge.

 

Villager® marketing

Villager Store™ - koncept prodavnica sa kombinacijom visoko-kvalitetnih proizvodnih linija i brendova. Villager Store™ predstavlja modernu interpretaciju turbulentne kupovine i lojalnosti klijenata.

Villager Challenge™ - započet u svrhe edukacije, prezentacije i konkurencije za sve ljubitelje Villager mašina i alata.

Villager Demo – prezentacije i demonstracije Villager proizvoda.

Reklamiranje – katalozi, lifleti, novine, časopisi, reklame za televiziju, reklamiranje na radu, bilbordi, sportska i druga sponzorstva, itd.